Tannregulering

En tannregulering kan hjelpe deg som ønsker å korrigere tennene dine, for eksempel hvis du har skjeve tenner, trangstilling eller mellomrom mellom tennene, overbitt, underbitt, kryssbitt eller et åpent bitt, som du ønsker å bli kvitt. Tannreguleringer er en av de mest effektive metodene for å få rette og pene tenner og et bitt som fungerer som det skal, slik at du kan føle deg mer selvsikker og ha det bra i hverdagen. 

Regulering for voksne og barn

Tannregulering er ikke bare for barn og ungdom, mange voksne velger også å korrigere tennene og bittet sitt senere i livet. Med individuelt tilpassede behandlingsplaner sørger vi for at både barn og voksne får riktig tannpleie. 

Fast tannlegeregulering

En fast tannregulering er en vanlig og effektiv måte å håndtere komplekse problemer med tennenes posisjon og kjevens utforming på. Denne typen behandling innebærer fester som limes fast på utsiden eller innsiden av tennene, koblet med en metalltråd som forsiktig flytter tennene til ønsket posisjon. Hos Torget Tannlegesenter utfører vi ikke denne formen for tannregulering selv, men har nært samarbeid med spesialister, der vi kan veilede deg til riktig behandlingsplan. 

Avtagbar regulering

Reguleringsskinner er en ny måte å rette tennene uten klosser og streng og skjer ved hjelp av en rekke nesten usynlige skinner i gjennomsiktig plast. Ved hjelp av 3D-teknologi blir det fremstilt en rekke skinner som flytter litt og litt på tennene frem til ønsket posisjon. Skinnene skal brukes hele tiden, unntatt når man spiser eller pusser tennene. Man bytter disse skinnene hver 14. dag, og møter til kontroll hos tannlegen/ kjeveortopeden ca. hver 4.-8. uke. Behandlingstiden varierer etter hvor stor bittfeilen er, men de fleste behandlingene er ferdig i løpet av ett år. Sluttresultatet vil sikres ved å lime en tynn streng (retainer) på tennenes bakside.

Faste strenger på tennenes bakside


I motsetning til konvensjonell tannregulering som har strenger festet på forsiden av tennene, er denne varianten limt på tennenes bakside. Klossene og strengen er dermed ikke synlig, og ingen ser at man har regulering.Dette er en reguleringstype som ofte benyttes av voksne pasienter.

Tannregulering på baksiden av tennene fungerer ellers etter de samme prinsippene som på forsiden av tennene. Behandlingstiden varierer mellom 6 og 24 måneder, alt etter hvor stor bittfeilen er. Når behandlingen er avsluttet vil man lime en tynn streng (retainer) på baksiden av fortennene for å stabilisere sluttresultatet.

Reguleringsskinner / Clear Aligners


Avtagbare plater brukes som regel som innledende behandling for å forebygge tann- og kjevestillingsfeil hos barn og ungdom. Dette kalles for funksjonell kjeveortopedi, og man hjelper her kjeven med å vokse i riktig retning, slik at den får en naturlig form, størrelse og posisjon. Dette vil igjen hjelpe på at man får bedre plass til de permanente tenner og at bittet passer.

Plater kan også brukes etter man er ferdig utvokst, men da er det som regel kun for å rette på små feilstillinger av enkelttenner. De kommer i svært mange forskjellige utforminger, alt etter hvilken funksjon platen skal ha.

Platene er laget av plast (akryl) med tynne metallstenger, og brukes som oftest i overkjeven. For å oppnå god effekt må disse brukes minst 10 timer i døgnet. Ved større bittfeil må man også ha faste strenger når de permanente tenner har kommet ut.

Hva koster kjeveortopedisk behandling?

Det meste av kjeveortopedisk behandling utføres med støtte fra HELFO. Det vil si at man betaler en egenandel selv. Unntaket er tilfeller der behandlingen kun er estetisk motivert. Man vil motta et kostnadsoverslag før behandlingen settes i gang. Besøk gjerne HELFO sine sider for mer informasjon om refusjon ved kjeveortopedisk behandling.

Tannregulering hos Torget Tannlegesenter

Å starte en behandling med tannregulering er et stort skritt. Vårt team av erfarne tannleger og spesialister innen tannregulering er her for å veilede og støtte deg gjennom hele prosessen. Bestill en time for konsultasjon hos oss i dag. Vi ser frem til å jobbe sammen med deg for å utforme en behandlingsplan som ikke bare forbedrer ditt smil, men også styrker ditt velvære. 

 

Hos Torget Tannlegesenter forstår vi at hver pasients behov er unike, og vi er dedikerte til å tilby skreddersydde løsninger som møter dine spesifikke ønsker og behov. Enten du velger en fast tannregulering, avtagbare plater eller en annen form for tannregulering, er vårt mål å sikre at du oppnår det best mulige resultatet og at behandlingsprosessen er så behagelig og effektiv som mulig. 

 

Din tannhelse og ditt smil er viktige for oss, og vi er forpliktet til å gi deg den høyeste kvaliteten på tannpleie. Med moderne teknologi og teknikker, sammen med vårt team av dyktige profesjonelle, er vi her for å hjelpe deg med å oppnå et sunt, vakkert smil som du kan være stolt av. Kontakt oss i dag for å starte reisen mot et bedre smil.