Rotfylling

Din tannlege i Drammen – Alt du trenger å vite om rotfylling

Rotfylling er en behandling av den indre delen av en tann når nerven i tannen enten er skadet eller død som følge av en bakterieinfeksjon. Infeksjon i tann og skadet nerve kan for noen være vanskelig å oppdage og symptomene kan variere fra person til person. Hos vårt tannlegesenter i Drammen, forstår vi viktigheten av å gi deg en grundig forståelse og behandling for å lindre smerte og bevare din tannhelse.

Hva er en rotfylling?

Rotfylling er en essensiell tannbehandling som tar for seg den indre delen av tannen – spesielt når nerven er skadet eller død på grunn av en infeksjon. Målet med en rotfylling er å eliminere smerte og betennelse, forhindre videre tannproblemer og forberede tannen for en fremtidig krone eller fylling, for å gjenopprette dens funksjon og estetikk.

Symptomer du må ta på alvor

  • Vedvarende smerter og tannverk
  • Ømhet ved berøring og tygging
  • Fargeendringer på tannen
  • Betent tannkjøtt
  • Hevelser rundt tannen og hovne lymfekjertler

Er du usikker på om du trenger behandling? Vi ved Torget Tannlegesenter i Drammen er her for å gi deg en grundig undersøkelse og videre veiledning.

Behandlingsprosessen: Steg for steg

Vår tilnærming til rotfylling er både grundig og skånsom, med pasientens komfort som høyeste prioritet:

  1. Lokalbedøvelse: For å sikre en god og grundig opplevelse, begynner vi med å bedøve det aktuelle området.
  2. Forberedelse: Vi renser tannen grundig og bruker en spesiell gummiduk for å holde tannen isolert og ren under behandlingen.
  3. Rensing av rotkanaler: Ved å bore ned i rotkanalene fjerner vi den skadede nerven, behandler infeksjonen og renser kanalene.
  4. Fylling: Avhengig av tilfellet, kan vi legge en midlertidig rotfyllingsmasse og planlegge en oppfølgingsavtale, eller vi kan fullføre med permanent rotfyllingsmateriale samme dag.
  5. Restaurering: Til slutt gjennombygger vi tannen med et midlertidig eller permanent fyllingsmateriale basert på hva din faste tannlege ønsker og planlegger videre med tannen. Trenger du en tannkrone blir dette informert av oss og skrevet i epikrisen.

Behandlingstid

Tidsrammen for en rotfylling kan variere fra én til to økter, avhengig av infeksjonens kompleksitet og behandlingens omfang.

Pris på rotfylling

Kostnaden for en rotfylling varierer ut ifra tidsbruk og behandlingens kompleksitet. Før vi setter i gang vil vi enten sette opp en time til en konsultasjon eller direkte for rotfylling. Dette avhenger på tidligere historikk på tannen og årsaken til at du blir henvist til vår rotfyllingsspesialist. Ved en konsultasjon vil en undersøkelse og nødvendig røntgenbilde tas. Du vil alltid få et informasjonsskjema med informasjon om pris og tidsbruk for behandlingen. Har du noen spørsmål vedrørende dette, ta kontakt med oss.

Mistanke om rotfylling? Kontakt din tannlege i Drammen

Hos vårt tannlegesenter i Drammen, er ditt velvære og tannhelse vår høyeste prioritet. Med et team av dyktige tannleger og den nyeste teknologien, vil vi gi deg en behandling som ikke bare løser dine umiddelbare tannproblemer, men også bidrar til din langsiktige munnhelse.

Har du symptomer som tyder på at du kan trenge en rotfylling, eller ønsker du mer informasjon? Kontakt oss for en undersøkelse hos en av våre allmenntannleger, eller spør din faste tannlege om en henvisning til vår rotfyllingsspesialist for å avtale en konsultasjon.

Vi tilbyr hjelp på dagen ved akutte behov Gjør avtale via kontaktskjema eller ring 32 83 58 30